Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Dave en Ginie's robuuste doe-het-zelf-werkplaats in een buitenwijk van Londen

De familie was op zoek naar meer dan alleen een berging. Ze wilden een gebouw dat echt iets toevoegde aan hun tuin, iets wat de moeite waard was om in te investeren. Omdat ze het klimaat van Watford in Engeland goed kenden, was het logisch dat ze een schuilplaats wilden creëren tegen de regen en vochtigheid. Hun keuze viel uiteindelijk op onze houten blokhut DREUX met plat dak, een praktisch en multifunctioneel gebouw met een open indeling. Laten we eens kijken hoe het gezin van zes, met Dave, Ginie, twee tieners en twee katten, hun wens in vervulling lieten gaan!

Hoe ze op Pineca.nl terechtkwamen

Het echtpaar wilde graag een werkplaats met ruimte om hun fietsen te stallen. Ze namen eerst contact op met een paar plaatselijke aannemers om de plek op te ruimen en klaar te maken voor hun toekomstige project. Een van de aannemers stelde voor om een houten blokhut te installeren, wat Dave en Ginie een geweldig idee vonden. De aannemer kon de klus echter niet in zijn schema passen, dus adviseerde hij het stel om Pineca.nl te bezoeken en de blokhut rechtstreeks daar te kopen. Hij zei ook dat ze konden proberen de blokhut zelf te bouwen.

Uiteindelijk bleken er geen plaatselijke bouwers beschikbaar toen het gezin klaar was voor de installatie van de blokhut. Aangezien ze de houten hut binnen een paar maanden overeind wilden hebben, besloten ze om het gewoon zelf te bouwen.

De verlanglijst

Laten we eens kijken naar wat er op hun verlanglijstje stond. Om te beginnen was stevigheid een grote factor. De familie was op zoek naar dikke, stevige muren en de garantie dat het gebouw jaren mee zou gaan. Ze wilden ook een ruimte die volledig benut kon worden, met ramen voor ventilatie. In de woorden van de eigenaren:

“Ramen waren voor ons een groot pluspunt vergeleken met de klassieke plastic muren van gewone leveranciers.”


Het nieuwe gebouw moest ook mooi in de tuin passen. Er was namelijk een bos in de buurt en plastic of aluminium opties kwamen daarom niet in aanmerking. Tot slot had het stel, zoals eerder vermeld, een werkplaats nodig die ze zelf konden bouwen.

Iedereen bouwt aan de blokhut!

Na lokaal en online verschillende fabrikanten te hebben bekeken, besloten Dave en Ginie dat Pineca.nl de duidelijke winnaar was, zowel qua ontwerp als qua kosten. Hun grondige onderzoek heeft hen uiteindelijk geholpen een weloverwogen beslissing te nemen - vooral door showrooms te bezoeken waar ze verschillende modellen konden bekijken.

De montage vond plaats tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakantie. Natuurlijk kan het weer in deze tijd van het jaar het proces een beetje bemoeilijken. Maar in dit geval slaagde de familie erin om alle geprefabriceerde onderdelen droog te houden en elke plank eerst te voorzien van een beschermende coating. De fundering vormde een uitdaging - omdat het een mix van plastic en grind was, was het namelijk moeilijk om dit vlak te krijgen. Bijna 10 maanden later houdt het echter nog steeds goed stand. Als ze er nu op terugkijken, geeft het koppel toe dat ze niet de tijd of de kennis hadden om een betonnen fundering te leggen.

Uiteindelijk werd er nog dakbekleding toegevoegd om het dak waterdicht te maken.

Zo werd DREUX de hobbykamer van Dave en Ginie

Om de 7 fietsen van het gezin in de blokhut te laten passen, werd een eerste upgrade uitgevoerd. De extra opbergruimte hielp om het binnenin netjes te houden, en alle apparatuur werd aan de muur bevestigd om extra ruimte te besparen. Vervolgens installeerden de eigenaren LED-stripverlichting om een gezellige sfeer te creëren, plus een werktafel voor meer comfort. Om ervoor te zorgen dat de houten vloer onbeschadigd bleef, werd er ook een rubberen vloer gelegd.

Vandaag zijn Dave en Ginie blij te kunnen melden dat hun houten tuinhuis dagelijks gebruikt wordt. De familie geniet van het natuurlijke licht dat door de ramen naar binnen valt, en van het feit dat deze ramen ook gekanteld kunnen worden zonder dat ze helemaal open hoeven. Deze ogenschijnlijk kleine details dragen allemaal bij aan een comfortabele en plezierige ervaring.

Bent u geïnteresseerd in uw eigen succesvolle project? Neem dan contact met ons op via +31205321694 zodat we uw gewenste model kunnen omtoveren tot uw favoriete plekje!

 

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*