Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Blog

 • Een droomproject: Patricks houten prefab in Rijnland-Palts, Duitsland

  Maak kennis met het op maat gemaakte RIVIERA-model dat nu deel uitmaakt van het prachtige landschap van de Westerwald-regio in Duitsland, gelegen aan de rechteroever van de Rijn. Patrick, zijn vrouw en zoon woonden jarenlang in huurwoningen, totdat ze op het idee kwamen om een klein houten huis te bouwen. Dit idee leidde hen uiteindelijk naar Pineca. Maar het project stopte niet bij de bouw van onze RIVIERA! Laten we eens kijken hoe dit project tot leven kwam en de familie inspireerde om hun collectie houten gebouwen uit te breiden. De zoektocht naar een model dat past bij hun levensstijl Hoewel het wonen in een huurappartement tot dan toe goed had gewerkt voor de eigenaren, besloten ze dat het beter zou zijn om een eigen huis te hebben. Dus gingen Patrick en zijn gezin op zoek naar e… (Meer)
 • De familie Gerlach en hun houten garage in Oppach, Duitsland

  Toen de oude metalen garage na 30 jaar zijn dienst had bewezen, besloot de familie Gerlach dat het tijd was voor een nieuw project. Omdat de twee dochters het huis al uit waren en het gezin maar één auto bezat, hadden de eigenaren genoeg aan een opslagruimte voor één auto. Er waren diverse criteria waaraan hun nieuwe garage moest voldoen. Met al twee houten gebouwen in hun tuin (een gereedschapsschuur en een sauna), was de keuze voor een houten garage snel gemaakt, en ons assortiment bood hiervoor de perfecte mogelijkheden. De royale fundering van 6x6 meter die overbleef na het verwijderen van de oude metalen garage gaf hen veel vrijheid bij het kiezen van het nieuwe gebouw. Belangrijke overwegingen voor de nieuwe garage waren onder andere het esthetische u… (Meer)
 • Verhuizen naar een houten huis op maat met pergola in Tarragona (Spanje)

  Het kiezen van het juiste huis om naartoe te verhuizen kan een uitdaging zijn, maar in dit geval verliep deze keuze vlekkeloos. Het huis NICOLE leek namelijk perfect geschikt voor een gezin van drie met hun twee honden. Hun verhaal begint onder de Spaanse zon, waar eigenaar Yolanda uitlegt dat ze op zoek waren naar een compact, functioneel en praktisch huis met een minimalistisch, elegant ontwerp. Gelukkig was de keuze unaniem, en kozen ze voor dit geïsoleerde huis van 78 m2 dat bruist van stijl. Wat maakte Pineca zo bijzonder? Yolanda en haar gezin wisten precies wat ze wilden qua grootte en uiterlijk, en ook het budget was al bepaald. De zoektocht naar een nieuw huis kon dus beperkt worden tot een paar vergelijkbare opties. Maar geen enkele optie voldeed zo goed aan hun wensen… (Meer)
 • Lothar en Doris en hun droomhuis om kleiner te wonen in de regio Frielendorf, Duitsland

  Nadat de kinderen volwassen waren geworden, begonnen onze klanten Lothar en zijn vrouw Doris erover na te denken om hun grote gezinswoning te verkopen en naar een compactere woning te verhuizen. De familie bekeek verschillende opties en vond uiteindelijk het klassieke houten huis RIVIERA, waar ze hun hele hebben en houden in konden onderbrengen. Ze kozen ook voor een bijpassende houten garage van 4x6 m, waarin ze hun auto's konden parkeren en een praktische werkruimte konden creëren. Het duurde enkele jaren voordat ze de juiste grond vonden om het huis op te bouwen, maar uiteindelijk was de lange zoektocht de moeite waard. Het leidde onze klanten namelijk naar een grote, prachtige tuin vol oude fruitbomen. Volgens onze klant Lothar waren de belangrijkste overwegingen voor het… (Meer)
 • Dave en Ginie's robuuste doe-het-zelf-werkplaats in een buitenwijk van Londen

  De familie was op zoek naar meer dan alleen een berging. Ze wilden een gebouw dat echt iets toevoegde aan hun tuin, iets wat de moeite waard was om in te investeren. Omdat ze het klimaat van Watford in Engeland goed kenden, was het logisch dat ze een schuilplaats wilden creëren tegen de regen en vochtigheid. Hun keuze viel uiteindelijk op onze houten blokhut DREUX met plat dak, een praktisch en multifunctioneel gebouw met een open indeling. Laten we eens kijken hoe het gezin van zes, met Dave, Ginie, twee tieners en twee katten, hun wens in vervulling lieten gaan! Hoe ze op Pineca.nl terechtkwamen Het echtpaar wilde graag een werkplaats met ruimte om hun fietsen te stallen. Ze namen eerst contact op met een paar plaatselijke aannemers om de plek op te ruimen en klaar te maken voo… (Meer)
 • Een woonhut en een paar campingpods voor een familiebedrijf in Saint-Eulien, Frankrijk

  Dit gezin van vijf koos ervoor om hun huis te verkopen en een stuk grond te kopen voor hun volgende avontuur, geïnspireerd door hun liefde voor het verkennen van deze mooie regio en nieuwe mogelijkheden om van thuis uit te werken. "Les Chalets du Parc" werd in april 2023 geopend na een voorbereidingsperiode van vier maanden, waarin het houten huis AGATA en een aantal BRETA camping pods werden gemonteerd en ingericht. Scroll naar beneden om meer foto's te zien van de ontwerpkeuzes die volgens eigenaar Laura perfect bij de omgeving passen. Elk model beschikt over parkeerplaatsen voor de gasten, en er is ook een gemeenschappelijke tuin om volop te genieten van de sfeer van het platteland. De ontdekking van Pineca.nl Het doel van Laura was om een gezellig gastenverblij… (Meer)
 • Een geïsoleerd tuinhuis als buitengewone bamboe-spa in Anduze, Frankrijk

  Een uniek concept dat ook nog eens heel logisch is – zo zouden we het idee van Aurélie omschrijven om een spa te creëren midden in een adembenemende groene omgeving. Graag laten we u kennismaken met het wellnesscentrum "L'Essence Bambou", gecreëerd met behulp van ons geïsoleerde tuinhuis van 12 m²: POOLHOUSE. Dit compacte en heldere gebouw was perfect om het idee van Aurélie uit te voeren, en ze geniet nu van de geweldige klantenbeoordelingen die ze elke keer weer ontvangt. Terwijl u geniet van de volgende prachtige foto's, krijgt u misschien ideeën over hoe onze modellen in verschillende omgevingen kunnen worden gebruikt – en dus niet alleen in uw tuin! Op zoek naar het juiste model Toen Aurélie meer uitleg… (Meer)
 • Een gezellige vakantieoase voor het hele gezin in Lutherstadt Wittenberg, Duitsland

  Je kunt echt voelen wanneer mensen ergens hun hart in leggen – dit speciale project waarbij ons houten huis AGATA betrokken was, is daarop geen uitzondering. Onze klant Janine en haar gezin met 3 kinderen, inclusief hond Rosie en kat Tiger, waren op zoek naar een gezellig zomerhuis met een ruime keuken – groot genoeg om regelmatig te genieten van gezellige avonden samen. Ons houten huis AGATA, met een functionele zolder, bleek precies het model te zijn dat ze zochten. Na online verschillende opties van leveranciers te hebben geëvalueerd, besloot de familie te kiezen voor Pineca om het zomerhuisproject van hun dromen uit te voeren. "Pineca was onze eerste keuze omdat het een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bood en het ontwerp van de beschikbare huizen ons e… (Meer)
 • Rauls tweede huis vol leven in Valencia, Spanje

  Raul vertelt dat hij besefte dat thuiswerken niet meer weg te denken zou zijn, dus besloot hij een plek te creëren waar hij samen met zijn vrouw Elena en hun twee dochters – Lucia en Ana – zowel kon werken als van het leven kon genieten. In werkelijkheid bleef het idee al jaren in het hoofd van de eigenaar hangen, maar de hobbyruimtes werden pas later ingericht, toen het gebouw klaar leek voor het hele gezin. Laten we dus eens kijken wat voor moois hij daar in de provincie Valencia heeft gebouwd onder de naam "El Cobertizo". De lange zoektocht Raul wist dat hij een fundering moest leggen, dus dat was de eerste stap. Toen het beton er eenmaal lag, heeft hij maandenlang online gezocht naar het juiste model om er te bouwen. Zijn visie omvatte veel licht, een ge… (Meer)
 • Een weekendhuis in het dal bij Löwenstein, Baden-Württemberg

  Daniela en Jochen namen 7 jaar geleden van hun grootmoeder een stuk land in de bergen over van 1500 vierkante meter met een prachtig uitzicht op de omringende wijngaarden. Vanaf dat moment spendeerden ze daar de weekenden in hun caravan. In 2020 heeft het gezin er een zelfvoorzienend weekendhuis gebouwd voor een meer comfortabele vrijetijdsbesteding, en verblijven er nu de weekenden met hun dochter Suree in een prachtige houten huis met twee woonlagen. Hoe het allemaal begon Eind 2019 besloot de familie dat het tijd werd om het comfort te verbeteren en inplaats van hun caravan een weekendhuis te bouwen voor de familie om comfortabeler van hun mooie plekje te kunnen genieten. Dus begon de zoektocht naar een houten droomhuis in Zwitserse chaletstijl. Een van de belangrijkste criteria… (Meer)