Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Fundering

Een fundering met betonplaten is een kosteneffectieve oplossing voor de constructie van uw houten gebouw, vooral als de grond al relatief vlak is. Mocht dat niet zo zijn, dan is het gebruik van verstelbare sokkels een optie om de bodem uit te vlakken voordat de betonplaten worden gelegd.

Wanneer u een gebouw bestelt bij Pineca.nl kunt u een van de volgende funderingen kiezen:

Betonnen fundering

Dit is verreweg de stevigste basis voor uw houten huis of tuinhuis. Het biedt u een bijzonder sterke, stevige en vlakke ondergrond. Voor de beste stabiliteit dient de betonnen fundering minimaal een dikte te hebben van 150 tot 300 mm.


 

Betonplaten

Een fundering van betonplaten is ook een kosteneffectieve oplossing voor de constructie van uw houten gebouw, speciaal als de bodem relatief al goed vlak is. Mocht dat niet zo zijn, dan is het gebruik van verstelbare sokkels een optie om de bodem uit te vlakken voordat de betonplaten worden gelegd.


 

Fundering in houtskelet

Dit is de meest kostenefficiënte methode, waarbij een frame van hout wordt geplaatst waarop dan later het houten gebouw wordt gebouwd. Dit type fundering is meer geschikt voor kleinere, niet residentiële gebouwen.

 


Verplaatsbare fundering

Om eventueel het gebouw, indien nodig of gewenst, te kunnen verplaatsen, is een speciaal type fundering nodig. Het bestaat dan uit twee onderdelen die met behulp van een kraan naar een andere locatie kan worden verhuisd. Volgens bouwvoorschriften moet, bij het bouwen van verplaatsbare gebouwen, een fundering pallet (door ons geleverd) of houtskeletbouw worden gebruikt zodat de constructie gemakkelijk verplaatsbaar is.

 

Voorbereiding voor de constructie

Wanneer de fundering klaar is, moet u ervoor zorgen dat deze volledig droog is voordat u begint met de constructie van het houten gebouw. Als u al bent begonnen met de constructie op een fundering die nog vochtig is, moet u ervoor zorgen dat het gebouw goed wordt geventileerd om het volledig droog te maken en om vocht en schimmel in uw gebouw te voorkomen.

Indien u meer wilt weten over de verschillende soorten funderingen voor houten gebouwen en daarover een passend advies wilt voor uw specifieke situatie, dan helpen wij u graag verder! Bel ons vandaag nog op: +31208905588