Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Dirk wil gezellig wonen in de natuur in Göttingen, Duitsland

Onze klant Dirk droomde ervan om kleinschalig, maar stijlvol te wonen in een weelderig groene omgeving in de natuur. Helaas moest, vanwege verschillende technische zaken in de strenge Duitse bouwwetgeving en regelgeving, zijn oorspronkelijke plan wat aangepast worden. Echter werd het uiteindelijk zelfs beter met een prachtig klassiek houten huis, ontworpen volgens de wensen van de klant, in samenwerking met ons architectenteam. Dirk’s charmante woning is gelegen in Nedersaxen, Göttingen in het vredige plaatsje Adelebsen.

We zijn altijd blij als we de uiteindelijke gereedgekomen woning van onze klanten zien – vaak worden we verrast door de creatieve oplossingen en praktische beslissingen. En dit geval was geen uitzondering – het is ongelooflijk te zien hoe dit huis tot leven is gekomen en een oase van rust, comfort en gezelligheid is geworden. Toen we Dirk interviewden waren we blij te horen dat hij erg tevreden is over zijn aankoop en zich er erg goed thuis voelt. We vroegen Dirk om ons zijn mening te geven over zijn selectieproces en ons te laten weten in hoeverre hij tevreden is met zijn uiteindelijke keuze en het hele proces van de bouw van zijn vrijgezellenwoning:

“Eigenlijk wilde ik een zogenaamd tiny-house bouwen. Maar de wet- en regelgeving voor zoiets is erg strikt in Duitsland. En er zijn geen banken die een tiny-house willen financieren. De reden is vaak de ‘verkoopwaarde’ en de onzekerheid rond renovaties. Omdat ik geen ‘normaal’ huis wilde bouwen werd het al snel duidelijk dat het hout zou worden. Ik heb gedurende die jaren verschillende leveranciers benaderd en ik ben heel tevreden met mijn keus van leverancier van de woning. Ik was verbaasd dat het assembleren zo snel en makkelijk ging en dat de 9 pakken materiaal zo weinig ruimte in beslag nam bij levering. De prijs-kwaliteitsverhouding is perfect. Ik kan het iedereen aanraden....”- Dirk


Wij horen graag eerlijke klantenbeoordelingen – het geeft ons de mogelijkheid om steeds opnieuw goed ontworpen oplossingen te creëren of te verbeteren voor primaire of secundaire bewoning.

Samenwerking met ons architectenteam en de mogelijkheid om op maat gemaakte oplossingen te creëren geven de klanten de mogelijkheid om zelfs hun wildste ideeën te helpen implementeren! We zijn altijd bereid om indelingen aan te passen, sommige ramen, deuren en binnenwanden groter of kleiner te maken in een specifiek model, zodat het uiteindelijke ontwerp een perfecte oplossing volgens de wensen van de klant zal zijn. Of u kunt helemaal all-in gaan en een, volgens uw eigen idee, op maat gemaakte woning krijgen die helemaal aan al uw wensen voldoet.

Dirk heeft onze charmante twee verdiepingen tellende dubbelwandige houten woning AURA gekozen, met een leuk balkon en ruim terras, waarbij hij een aantal aanpassingen liet doen om aan zijn wensen tegemoet te komen:

“Allereerst had ik een boiler-ruimte nodig; toen was het nodig om de hoofdingang te verplaatsen naar de andere kant van de straat. Er waren drie dubbele tuindeuren in het standaardhuis maar geen ruimte om een kast of sofa neer te zetten. Ik besloot om de deur naar het balkon kleiner te maken om ruimte te krijgen voor een kast. Ik verplaatste het badkamerraam een beetje om spetteren van de douce/bad te voorkomen.”- Dirk

 

Optimale prijs-kwaliteitverhouding? Zeker weten!

De kostprijs van de woning was, naast de esthetische uitstraling en functionele indeling, een van de belangrijkste aspecten voor Dirk. Als alleenstaande huiseigenaar hechtte hij een groot belang aan de kostenefficiëntie en prijs-waardeverhouding:

 “Jarenlang was ik op zoek naar een bedrijf waar de prijs-waardeverhouding het beste was. Duitse bedrijven zijn meestal twee keer zo duur, en Scandinavische bedrijven zelfs nog duurder.”- Dirk


Een ander essentieel aspect voor Dirk’s keuze was de afmeting van het huis. Vanwege een relatief smal perceel grond ( met een bouwbreedte van 8 meter), moest hij een model zien te vinden dat daar paste zonder zich binnen krap te voelen. Na een uitgebreide vergelijking van diverse producten van verschillende leveranciers, vond Dirk uiteindelijk zijn perfecte oplossing bij ons bedrijf. Het twee verdiepingen tellende houten huis AURA was perfect geschikt om de maximale waarde uit de beschikbare bouwruimte te halen.

Achterover leunend en relaxt genieten van het bouwproces!

Als u een geprefabriceerd houten gebouw koopt bij een bedrijf, kunt u meestal gemakkelijk kiezen tussen twee installatieopties: DHZ, wanneer de klant de bouw zelf uitvoert, of een professionele installatie. Dirk koos er voor zijn huis te laten bouwen door een professioneel bouwteam. Wij begrijpen zijn keuze heel goed, omdat meer gecompliceerde structuren wat meer bouwervaring vereisen, toewijding en hoogstwaarschijnlijk meer tijd kosten dan eenvoudige blokhutten voor de tuin.

 “Ik heb de hele structuur (het huis) als positief ervaren. Ondanks de regen werd het huis gebouwd binnen drie weken. Alle onduidelijkheden werden onmiddellijk opgelost, verzoeken werden snel ingewilligd en de aflevering schade werd vergoed.”- Dirk


Maar als u een meer DHZ type bent, en wat bouw- of constructie ervaring heeft, kunt u samen met een team vrienden zo’n klus ook zelf klaren. Uiteraard bespaart u de extra kosten die u kwijt zou zijn voor een professioneel bouwteam. Onze pakketten van geprefabriceerde houten gebouwen bevatten genummerde onderdelen, alle benodigde hardware en zeer duidelijke installatie instructies, waardoor het zelf installeren mogelijk is en goed te doen.

Prachtige ruimte-uitbreiding buiten

Veel van onze geprefabriceerde houten huizen hebben geïntegreerde terrassen, balkon of kunnen uitgebreid worden met een fijne zithoek in de buitenlucht. Het door Dirk gekozen AURA huis heeft een combinatie van beiden: een ruim overkapt terras bij de hoofdingang en zijkant van de woning, en een groot balkon waar Dirk een hangmat heeft - een heerlijke oase in de frisse lucht om te luieren!

Als u soms denkt aan een houten huis oplossing, dan adviseren we u om gebruik te maken van de buitenruimte! Het geeft u extra woonruimte, geniet van het mooie weer en frisse lucht en u heeft er een leuke plek om heerlijk buiten te ontbijten of gezellige familie-etentjes te organiseren.

Huiselijk en gastvrij ontwerp

We genieten ervan om te zien hoe onze klanten een gezellige thuis creëren met onze geprefabriceerde houten huizen. Exterieur en interieur ontwerp oplossingen spelen een cruciale rol in de mate van gezelligheid van een nieuwe huiselijke omgeving. We adoreren de interieurkeuze van Dirk – een mengeling van stijlvol minimalisme met precies de juiste dosis country. We zien dat Dirk flink wat houten elementen heeft geïntegreerd, die prachtig combineren met de esthetiek van het hout in het huis, waardoor op het moment dat men binnenkomt in deze prachtige ruimte, direct een gevoel van gezelligheid over je heen komt. Om het hout beter te beschermen heeft het huis een bruine houtbescherming gekregen, daarmee prachtig de houtstructuur tonend, en het huis zeker een stijlvolle uitstraling gekregen heeft.

Een beetje technisch!

Dirk had een comfortabel huis nodig om een gezellige en functionele vrijgezellenwoning te maken, geschikt voor bewoning het hele jaar. Hoewel Dirk alleen woont en wellicht met een kleinere woning toe zou kunnen, deelde hij ons mee dat zijn dochter en zijn vrienden hem regelmatig bezoeken, dus was een iets ruimere woning met meerdere slaapkamers iets wat hij nodig had. Na zorgvuldige diverse modellen te hebben afgewogen koos Dirk uiteindelijk voor onze geïsoleerde dubbelwandige houten woning AURA waar, in samenwerking met onze architect, wat aanpassingen werden gedaan om helemaal aan zijn wensen te voldoen.

Product
Blokhut huis AURA (44+44 mm + isolatie), 100 m2 met 35 m2 terras

Aanpassingen
• Een kleine verandering in de interieurindeling
• Gewijzigde positie van toegangsdeuren
• Minder terrasdeuren
• Kleinere balkondeur
• Badkamerraam verschoven

Extra’s en additionele service
• Waterdicht membraan
• Compleet set van driedubbel beglaasde houten ramen
• Statistische berekeningen
• Voorbereiding en indienen van bouwvergunningen
• Warmtecertificaat volgens EnEV
• Plaatstalen dak in shingle-look
• Antiseptisch houtverduurzamingsmiddel
• Isolatiepakket
• Dakgoten
• Bemiddeling montagedienst + aanleg laslijn

Een residentieel houten huis kiezen kan een uitdaging zijn – mocht u denken aan een soortgelijke oplossing, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen omdat het keuzeproces een stuk makkelijker is met een gekwalificeerde specialist naast u! Als u meer wilt weten over het constructieproces, model karakteristieken, het eigenlijke assembleren of iets anders, laat het ons weten – bel ons op +31208905588 of stuur ons een mailtje via [email protected]

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*