Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Een weekendhuis in het dal bij Löwenstein, Baden-Württemberg

Daniela en Jochen namen 7 jaar geleden van hun grootmoeder een stuk land in de bergen over van 1500 vierkante meter met een prachtig uitzicht op de omringende wijngaarden. Vanaf dat moment spendeerden ze daar de weekenden in hun caravan. In 2020 heeft het gezin er een zelfvoorzienend weekendhuis gebouwd voor een meer comfortabele vrijetijdsbesteding, en verblijven er nu de weekenden met hun dochter Suree in een prachtige houten huis met twee woonlagen.

Hoe het allemaal begon

Eind 2019 besloot de familie dat het tijd werd om het comfort te verbeteren en inplaats van hun caravan een weekendhuis te bouwen voor de familie om comfortabeler van hun mooie plekje te kunnen genieten. Dus begon de zoektocht naar een houten droomhuis in Zwitserse chaletstijl.

Een van de belangrijkste criteria was dat de leverancier een produkt moest hebben wat energievriendelijk was en niet constant verwarmd hoefde te worden, zelfs in de winter. Het thermisch geïsoleerde houten huis EMMA trok onmiddellijk de aandacht van het gezin.

“We kwamen bij Pineca.nl op het internet terecht en waren direct onder de indruk van de 44+44 variant met isolatie. Een geïsoleerde blokhut van Pineca.nl was onze eerste keus. Onze speciale wensen werden snel verwerkt en de prijs-kwaliteitsverhouding was perfect. Er werd een grote terrasdeur gepland en het interieur werden iets aangepast om voor ons de best mogelijke ruimte te creëren voor onze familie weekenden.” - Daniela


Daniela liet ons ook weten onder de indruk te zijn van de driedubbele beglazing in de houten ramen, die als extra accessoire werden bijbesteld. Wanneer iemand een een houten huis kiest bij Pineca.nl, is het mogelijk om de interne indeling aan te passen en te kiezen tussen een aantal extra toevoegingen die de woonervaring kunnen verbeteren. Elk model kan worden geüpgraded om aan de wensen en voorkeuren van de klant te voldoen.

Corona lockdown project

In mei 2020 werd het houten huis dan gefabriceerd en afgeleverd – het “Corona Lockdown Project”, zoals de familie het noemde, kon beginnen. Omdat er verschillende handige vakmannen en een architect in de familie waren, leed het geen twijfel dat de assemblage door henzelf werd uitgevoerd.

“Ons bouwteam bestond uit 6 mensen, en we hadden veel plezier bij het bouwen. Het leek een beetje op ‘spelen met Lego’ en al na 4 dagen stond onze EMMA, compleet met dak, in onze tuin. De installatie van de ramen ging ook erg vlot en goed. Na een totale bouwtijd van ongeveer 3 à 4 maanden was onze EMMA klaar om er in te trekken.” - Daniela

 

Prachtig wonen in een houten huis

Daniela vertelde ons dat het familiedoel van dit project was om comfortabel en zelfvoorzienend te wonen in hun weekendhuis en dat werd mede bereikt door de installatie van een fotovoltaïsch systeem in het huis. Ook heeft de familie een eigen put geslagen voor hun watervoorziening. In 2022 werd een tweede put gebouwd zodat er geen problemen meer waren om zelfvoorzienend te wonen in hun prachtige weekendhuis.

Je thuis voelen in een huis

Het huiselijke gevoel en de gezelligheid die de interieurfoto's van het huis uitstralen, kunnen iemand gewoonweg niet ontgaan. Nadat de bouw klaar was, begon het avontuur van het inrichten.

“We hebben onze EMMA ingericht met het oog op details. We kochten nogal wat tweedehands houten meubelen en restaureerden die helemaal zelf.” – Daniela

 

De rustieke, maar gezellige interieur details en meubelkeuze completeren de klassieke uitstraling van het exterieur van dit huis. We zijn erg blij met het prachtige eindresultaat en waarderen alle moeite, die de klant heeft genomen om er zo’n gezellige woning van te maken.

 

Twee jaar later

Toen we Daniela vroegen of ze tevreden waren met de keuze van hun huis en het hele klantentraject, bevestigde ze ons dat, zelfs na ruim twee jaar, ze opnieuw voor Pineca.nl zouden kiezen omdat ze bijzonder tevreden zijn over de kwaliteit van het produkt.

“Heel erg bedankt aan het hele Pineca.nl team voor het altijd klaar staan en ons te helpen wanneer we vragen hadden.” - Daniela

 

Een essentieel onderdeel van het succes in ons werk komt door tevreden klanten, speciaal diegenen die onze produkten al een tijd gebruiken en ervan genieten. We zijn erg blij dat dit geval geen uitzondering is en dat onze klanten nog steeds erg van hun huis genieten, net als ze dat deden in het begin.

Pineca.nl biedt uitstekende geprefabriceerde blokhutten van 40 - 180 m² die kunnen dienen als prachtige zomerhuizen zoals deze, of als volwaardige woningen. Als u een soortgelijk project overweegt of een eigen unieke visie heeft hoe uw houten woning er uit moet zien zullen wij er alles aan doen om aan uw wensen tegemoet te komen. Indien u vragen heeft kunt u ons bellen op +31208905588 of ons een email sturen via [email protected]

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*