Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Luxe weekenden in Santa Lucia: een eigenzinnig houten toevluchtsoord in landelijke stijl

Maak kennis met Andrea, Alina en Gabriele - het gezin dat hun vrije tijd doorbrengt in een huis dat ze ontdekt hebben op Pineca. In dit nieuwe huis creëren ze mooie herinneringen, terwijl de locatie zelf veel sentimentele waarde heeft, omdat het geërfd is van Andrea's vader. Het houten huis DONNA is gebouwd op een stuk land in Santa Lucia (net buiten Rome) waar Andrea vroeger als kind speelde, ook al had de familie er destijds geen overnachtingsplaats. Maar het leven is ondertussen helemaal veranderd en we zijn er trots op dat we deel uitmaken van zo'n positieve ervaring.

De inspiratie achter het project

Het idee ontstond tijdens een reis naar het buitenland, meer bepaald tijdens Andrea en Alina's reis naar de Verenigde Staten in 2017. Daar kwamen ze veel houten huizen tegen, die een grote indruk op hen achterlieten vanwege hun eenvoudige en veelzijdige uiterlijk, plus hun relatief lage kosten. Andrea voegde eraan toe dat hout een milieuvriendelijke en ontspannen sfeer oproept, vooral als je in de winter tijd doorbrengt in zo'n huis.

Aanbiedingen vergelijken

Zo werd hun droom geboren en ging de familie op zoek naar hun eigen houten woning. Ze bekeken veel verschillende websites die houten woningen aanboden, maar geen enkele kon de gewenste landelijke uitstraling bieden die ze zochten. Het enige wat ze vonden waren klassieke houten constructies met kleine ramen en een buitengevel zoals de typische huisjes in de bergen. Gelukkig kwam hun online zoektocht tot een goed einde toen ze Pineca vonden, waar ze eindelijk de stijl vonden die ze zochten.

Hoe DONNA de eerste keuze werd van Andrea's familie

Het was vooral belangrijk dat de blokhut budgetvriendelijk was, één verdieping had en dat de ruimtes licht genoeg waren naar de smaak van de familie.

“We vonden het idee van veel ramen leuk, iets wat we niet hadden gezien bij andere bedrijven.” – Andrea
 


Bovendien was de familie erg geïnteresseerd in het idee van een tweede ingang, een kenmerk dat ze ook in DONNA tegenkwamen: 1 ingang via de patio en 1 dubbele deur via de zijkant van het gebouw. Andrea herinnert zich dat deze indeling hen ook deed denken aan de landelijke stijl die ze in de Verenigde Staten hadden gezien. Daarop namen de eigenaren contact op met onze sales manager.

“We spraken met Indre, iemand met veel kennis van zaken, die ons alle informatie gaf die we nodig hadden om onze droom te verwezenlijken.” – Andrea
 


Het realiseren van hun gewenste stijl

Nadat DONNA was gebouwd, was het tijd om het nog mooier te maken. Door warme tinten te gebruiken, veel gordijnen op te hangen en kleine sfeerlichtjes toe te voegen, werd de uiteindelijke look gecreëerd. De keuken is een goed voorbeeld, waar de familie moderne apparaten combineerde met een rustieke uitstraling door te kiezen voor houten aanrechtbladen. Voor de buitenkant bestelde Andrea enkele extra's, zoals zwarte dakspanen en bruine verf en behandeling, wat sterk wordt aanbevolen voor alle houten structuren. Tot slot werd het gebouw gemonteerd door onze professionele montagedienst.

Tijd om te ontspannen en tot rust te komen!

Het doel van dit project was om een gezellig houten huis te creëren dat altijd beschikbaar was in het weekend, waar de familie kon ontsnappen aan de drukte van het leven in Rome. En daarin is de familie volledig geslaagd!

“We zijn erg tevreden; elke dag voegen we iets extra's toe [aan ons houten huis], en we zijn erg blij dat we het van jullie gekocht hebben. Onze droom is zojuist uitgekomen.” – Andrea
 


We waren erg blij met de feedback van Andrea, Alina en Gabriele! Als u zich ook geïnspireerd voelt, bel ons dan op +31208905588 en wij helpen u uw eigen toevluchtsoord te creëren!


Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*