Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Rauls tweede huis vol leven in Valencia, Spanje

Raul vertelt dat hij besefte dat thuiswerken niet meer weg te denken zou zijn, dus besloot hij een plek te creëren waar hij samen met zijn vrouw Elena en hun twee dochters – Lucia en Ana – zowel kon werken als van het leven kon genieten. In werkelijkheid bleef het idee al jaren in het hoofd van de eigenaar hangen, maar de hobbyruimtes werden pas later ingericht, toen het gebouw klaar leek voor het hele gezin. Laten we dus eens kijken wat voor moois hij daar in de provincie Valencia heeft gebouwd onder de naam "El Cobertizo".

De lange zoektocht

Raul wist dat hij een fundering moest leggen, dus dat was de eerste stap. Toen het beton er eenmaal lag, heeft hij maandenlang online gezocht naar het juiste model om er te bouwen. Zijn visie omvatte veel licht, een gevoel van openheid, een goede wanddikte en hout van hoge kwaliteit. Wat ook op het lijstje stond was dat de aanwezigheid van het bos zoveel mogelijk voelbaar moest zijn. Toen Raul ons MIA-tuinhuis model ontdekte, was hij heel tevreden met de informatie die online beschikbaar was en de telefoongesprekken die hij had.

De website, de gedetailleerde foto's, hoe duidelijk alles was; de verkopers die mij te woord stonden waren zo vriendelijk, overzichtelijk en betrouwbaar." - Raul


Raul heeft het model helemaal niet aangepast, maar nu zegt hij dat hij misschien een paar kleine ramen had kunnen toevoegen voor ventilatie – het huisje beschikt wel over 2 hoge dubbele deuren, maar er zijn op dit ogenblik geen andere manieren om het te verluchten.

De inzet van het team op de dag van de montage

Zodra MIA was geleverd, nam het montageteam van 4 personen het over. Raul huurde onze aanbevolen professionals in, en zij stelden hem niet teleur – de hele structuur werd in anderhalve dag geïnstalleerd! Bovendien werd het geheel behandeld tegen houtwormen, schimmels, en nog meer, en Raul bracht zelf ook een laag lijnzaadolie aan op het hele gebouw.

Zoals de eigenaar zich herinnert, was het team zeer professioneel, beschikte het over uitstekend gereedschap voor houtbewerking, en spoten ze op zijn verzoek de naam "El Cobertizo" op de binnenmuur.

… en sindsdien is het leven niet meer hetzelfde geweest

Raul was op zoek naar een fijne plek om veel tijd door te brengen, en doordat hij zijn verbeelding en zijn wensen het decoratieproces liet leiden, ontstond de speciale omgeving die hem elke dag weer gelukkig maakt:

"Het was een droom die uitkwam, werken vanuit huis waar ik tijdens mijn werk kan kijken naar mijn dochters die darts spelen, biljarten, tekenen op hun krijtbord, feestjes houden met vrienden, met mijn neven en nichten, een fitnessruimte... Elke keer als ik ernaar kijk krijg ik een glimlach op mijn gezicht van tevredenheid, en bedenk ik wat een goed idee het was en hoe mooi het is geworden! Ik had nooit gedacht dat 30 m² voor zoveel verschillende mooie momenten kon zorgen!" - Raul


Enkele opmerkingen over de beslissing om geen isolatie te gebruiken

Hoewel hij geniet van alles wat het huis "El Cobertizo" te bieden heeft, geeft Raul toe dat hij meer warmte- en koudebescherming had verwacht, ook al wist hij dat hij koos voor de basiswanden zonder enige isolatie. Het model beschikt bovendien ook over veel glas!

Om dit probleem te verhelpen, heeft de eigenaar 3 moerbeibomen rond het gebouw geplant – nu helpt de schaduw de muren te beschermen tegen direct zonlicht. Daarnaast is Raul ook van plan om in de nabije toekomst 2 kleine ramen toe te voegen.

Als u zich geïnspireerd voelt door dit prachtige gebouw en door de ideeën van Rauls familie voor het decor en de ontspanningsruimtes, bekijk dan zeker het assortiment bij Pineca – u heeft de keuze uit verschillende afmetingen, aanpassingsmogelijkheden en soorten isolatie! Vergeet niet dat wij ook projecten op maat aanbieden. Voor advies van een van onze specialisten kunt u ons bellen op +31208905588 of een e-mail sturen naar [email protected].

 

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*