Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Een droomproject: Patricks houten prefab in Rijnland-Palts, Duitsland

Maak kennis met het op maat gemaakte RIVIERA-model dat nu deel uitmaakt van het prachtige landschap van de Westerwald-regio in Duitsland, gelegen aan de rechteroever van de Rijn. Patrick, zijn vrouw en zoon woonden jarenlang in huurwoningen, totdat ze op het idee kwamen om een klein houten huis te bouwen. Dit idee leidde hen uiteindelijk naar Pineca. Maar het project stopte niet bij de bouw van onze RIVIERA! Laten we eens kijken hoe dit project tot leven kwam en de familie inspireerde om hun collectie houten gebouwen uit te breiden.

De zoektocht naar een model dat past bij hun levensstijl

Hoewel het wonen in een huurappartement tot dan toe goed had gewerkt voor de eigenaren, besloten ze dat het beter zou zijn om een eigen huis te hebben. Dus gingen Patrick en zijn gezin op zoek naar een compacte gelijkvloerse woning die ze voor hun pensioen volledig konden afbetalen en waar ze daarna comfortabel in konden blijven wonen. Dit leidde tot nog meer plannen, waaronder een tuinhuis dat als kelder kon dienen, gevolgd door een carport.

Verdere behoeften leidden tot de ontdekking van RIVIERA

Hoewel betaalbaarheid een van de belangrijkste criteria was voor het nieuwe huis, waren ze ook op zoek naar authenticiteit: dit moest een echt houten huis worden, geen houten frame met planken die aan weerszijden van de muren waren vastgeschroefd. Veel leveranciers bieden dit soort producten aan, maar niet bij Pineca. 

Uiteindelijk koos de familie van Patrick voor RIVIERA omdat dit houten huis de gewenste rustieke uitstraling had, evenals een groot terras. De buitenruimte van 21 m2 is nu volledig ingericht met een paar ligstoelen, een tafel, een hangmat, een barbecue en andere accessoires.

Het huis aanpassen aan de wensen van de familie

Wat u hier ziet, is een op maat gemaakt model, waarbij de indeling op enkele punten werd aangepast voordat het huis werd gebouwd (er is ook een optie om samen te werken met ons team van architecten om een volledig nieuw ontwerp te maken).

Het interieur van dit model werd aangepast door de plattegrond te spiegelen, waardoor de indeling symmetrisch werd. Er werd ook een muurtje toegevoegd, samen met een tweede voordeur, en de structuur werd ook 50 cm breder gemaakt. Deze veranderingen waren gemakkelijk uit te voeren en maakten de familie nog blijer met hun keuze. 

Tot slot selecteerde Patrick nog enkele accessoires voor het huis, waaronder vloerdelen en houten ramen met driedubbele beglazing.

Wanneer de montage aanvoelt als bouwen met LEGO

Patrick bouwde het model met hulp van vrienden. De balken waren duidelijk gelabeld en de instructies waren eenvoudig te begrijpen, waardoor het aanvoelde als bouwen met LEGO. Het enige wat iets moeilijker leek, waren de ramen, maar het team kwam er uiteindelijk toch uit.

Patrick adviseert anderen die overwegen om het model zelf te monteren om een droge periode te kiezen, omdat de constructie anders veel langer kan duren. In hun geval moesten ze stoppen en meer dan een week wachten.

Evaluatie van hun ervaring met Pineca

De aankoop, het op maat maken en de bouw van de RIVIERA verliepen zo goed dat de familie er het volgende over te zeggen had:

“Dit is wat we ALTIJD zeggen tegen mensen die naar ons huis kijken en geïnteresseerd zijn in Pineca: we zouden weer met Pineca bouwen, we zouden weer voor het Riviera-huis kiezen en we zouden het huis weer zelf bouwen. En we voelen ons hier helemaal thuis.” – Patrick


Volgt er nog meer?

Als bewijs van hun tevredenheid kocht de familie ook ons tuinhuis LILLE en een carport, en ze plaatsten ook een bestelling voor het tuinhuis MODERN. Neem een kijkje! Als u iets soortgelijks wilt laten bouwen, neem dan contact met ons op via  +31205321699, zodat we meteen met uw project kunnen beginnen!

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*