Mijn winkelwagen
Een aanvraag sturen

Verhuizen naar een houten huis op maat met pergola in Tarragona (Spanje)

Het kiezen van het juiste huis om naartoe te verhuizen kan een uitdaging zijn, maar in dit geval verliep deze keuze vlekkeloos. Het huis NICOLE leek namelijk perfect geschikt voor een gezin van drie met hun twee honden. Hun verhaal begint onder de Spaanse zon, waar eigenaar Yolanda uitlegt dat ze op zoek waren naar een compact, functioneel en praktisch huis met een minimalistisch, elegant ontwerp. Gelukkig was de keuze unaniem, en kozen ze voor dit geïsoleerde huis van 78 m2 dat bruist van stijl.

Wat maakte Pineca zo bijzonder?

Yolanda en haar gezin wisten precies wat ze wilden qua grootte en uiterlijk, en ook het budget was al bepaald. De zoektocht naar een nieuw huis kon dus beperkt worden tot een paar vergelijkbare opties. Maar geen enkele optie voldeed zo goed aan hun wensen als het NICOLE-model – dit geprefabriceerde houten huis was bijna een perfecte match.

Een andere belangrijke factor was de hulp en het advies dat de familie van ons team kreeg.

“De klantenservice was altijd erg goed, en dat gaf voor ons de doorslag om voor Pineca te kiezen. - Yolanda


De indeling veranderen om meer open ruimtes te creëren 

Zoals eerder vermeld, kreeg NICOLE enkele aanpassingen die het tot het huis maakten waar Yolanda en haar gezin naar op zoek waren. Ten eerste werd er een grotere open keuken gecreëerd door een muur te verwijderen en de derde slaapkamer in de woonkamer te integreren. Hierdoor beslaat de gemeenschappelijke ruimte nu 33 m2 en zijn er nog steeds twee slaapkamers over. Dit model is dus van oorsprong ideaal voor grotere gezinnen, maar er is ook genoeg ruimte voor veranderingen en upgrades. 

Als afwerking werden er ook metalen profielen aan het dak toegevoegd en er werd een pergola gebouwd van de resten van het langzaam gekweekte naaldhout dat gebruikt werd voor de constructie. Deze extra buitenruimte is uitgegroeid tot de favoriete plek van het gezin om te ontspannen.

De montage van NICOLE met de hulp van een professioneel team

Al onze modellen kunnen door iedereen zelf in elkaar gezet worden, en Yolanda's familie vormde hierop geen uitzondering. Maar omdat het dak extra onderdelen en een complexere structuur had, kozen ze ervoor om het door een professioneel team te laten installeren. 

De eigenaren herinneren zich dat ze het doe-het-zelf installatieproces in het begin vrij gemakkelijk vonden – het enige moeilijkere deel was het installeren van de ramen en de gevelbekleding. Over het algemeen geldt: hoe groter of ingewikkelder de constructie, hoe meer tijd het kost, en dit project vormde geen uitzondering op die regel.

De onmiskenbare waarde van het nieuwe huis

Wat de familie tegenwoordig het meest verbaast, is de kwaliteit van de isolatie. 

“We hebben het huis zo georiënteerd dat we kunnen profiteren van de winterzon en op koude dagen hoeven we nauwelijks de verwarming te gebruiken.” - Yolanda


Door de ramen open te zetten kan het houten huis ook snel afkoelen en blijft het comfortabel. Het mediterrane klimaat brengt soms zijn eigen uitdagingen met zich mee, maar het ontwerp van dit nieuwe model is bijzonder flexibel. 
Bent u geïnteresseerd in een model op maat of een standaardmodel uit ons assortiment? Aarzel dan niet om contact op te nemen met ons behulpzame team op +31205321699!

Vertel ons over het product dat u zoekt

Geef enkele details over het product dat u zoekt (waarvoor het gebruikt zal worden, oppervlakte, afmetingen, ontwerp, enz.). Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op (meestal dezelfde of de volgende werkdag).

*
*